Webinar Corrosie onder isolatie

WCM organiseert op 22 juni van 13 tot 14 uur het webinar Corrosie onder isolatie.

Met praktische guidelines en tools op het gebied van Risk based CUI-management, Niet Destructief Onderzoek en Coatings.

Speerpunt Safety Delta Nederland Ageing assets is voor veel eigenaren of beheerders van (proces) installaties een belangrijk aandachtspunt. Corrosie onder isolatie is een fenomeen (ook wel sluipmoordenaar genoemd) dat zich voor een groot deel aan het zicht onttrekt. Door het zure milieu dat onder de isolatie kan ontstaan, kan corrosie wel met een factor 10 worden versneld. De effecten van deze vorm van degradatie zijn veel inspectie en veel onderhoud (= kosten) en als het mis gaat zijn de gevolgen enorm voor zowel mensen alsook voor het milieu. Reden waarom dit onderwerp ook in het Topsectoren programma Safety Delta Nederland als één van de speerpunten staat benoemd.

WCM-project CUI WCM nam het initiatief om het corrosieprobleem sector breed aan te pakken. Er is in drie werkgroepen gewerkt aan drie verschillende invalshoeken. • Werkgroep Niet Destructief Onderzoek (het ontwikkelen van een beslismodel voor het selecteren van de juiste NDO-techniek voor een bepaalde situatie)

Werkgroep Coatings (het ontwikkelen van een tool waarmee de levensduur van coating onder isolatie kwalitatief en kwantitatief te voorspellen is)

Werkgroep Risk based CUI management (het ontwikkelen van een risico gestuurde managementaanpak om corrosie onder isolatie te beheersen)

Op de WCM-website staat meer informatie, een video en de inhoudelijke tooling waarmee bedrijven het eigen Corrosie onder Isolatie-project op kunnen starten.

WCM-directeur Paul van Kempen: "De combinatie van de opgeleverde tools gaat de industrie verder helpen."

Programma en sprekers • Paul van Kempen geeft een introductie over de meerwaarde voor de industrie • Rob de Heus, WCM-projectleider CUI over de noodzaak en het vervolg • Werkgroep voorzitter Egbert Stremmelaar (Vereniging ION) over de deliverables Coatings • Werkgroep secretaris Geert Henk Wijnants (Stork) over de deliverables Riskbased CUI Management • Werkgroep voorzitter Maarten Robers (Dekra) over de deliverables NDO • Ruimte voor een online Q&A met het publiek Meld je ook aan voor het CUI-webinar op 22 juni

WCM Corrosie onder isolatie wordt mede mogelijk gemaakt door: