Fieldlab CAMPIONE 2

Versneld starten met smart industry

Het MKB Midden- en West-Brabant gaat onder intensieve begeleiding versneld de kansen van Smart Industry verzilveren.

WCM-directeur Paul van Kempen:
"Jaarlijks selecteren we drie tot vijf MKB-bedrijven – dat kan gaan van een koekjesfabriek tot aan een leverancier van high tech productielijnen – die we helpen innoveren op het gebied van slim onderhoud. De successen daarvan delen we, om anderen weer te inspireren. Zo hopen we dat smart maintenance zich als een olievlek verspreidt in onze provincie. Zodat iedere ondernemer, groot of klein, mee kan profiteren van de nieuwste en beste mogelijkheden op dit vlak."

Slimmer en duurzamer Een landelijk gesignaleerd probleem is, dat MKB-bedrijven Smart Maintenance op zich af zien komen, maar niet goed weten hoe ze dit op moeten gaan pakken.

Fieldlab CAMPIONE 2 gaat de Smart Industry adoptie en implementatie onder MKB-bedrijven in de regio versnellen.

MKB kan in het fieldlab bij Gate2 in Gilze-Rijen gaan experimenteren met de mogelijkheden van Smart Industry (data science, IoT, VR/AR) gericht op eigen ingebrachte casussen, waarna de praktische doorvertaling van Smart Industry naar de eigen organisatie makkelijker wordt. Fieldlab CAMPIONE 2 schenkt aandacht aan de harde kant van Smart Industry (technologie en innovatie) en aan de zachte kant (skills) en organisatorische aspecten (o.a. nieuwe business modellen).

Breda Robotics en Cyber Physical Factory De innovatiemogelijkheden zijn talrijk en we brengen jouw eigen case onder in de meest passende pilot: zoals de testinstallatie Fieldlab Campione 2, Fieldlab Breda Robotics, de Cyber Physical Factory of de andere Labs van Gate2.

Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, Avans Hogeschool en World Class Maintenance presenteren een gezamenlijk aanbod in Fieldlab CAMPIONE 2. Het project helpt regionaal MKB op weg met Smart Maintenance op basis van kennis, ervaring en infrastructuur van Fieldlab CAMPIONE. Alle presentaties en video's van het online event Campione 2 Intensieve trajecten met MKB Avans Hogeschool start intensieve trajecten met MKB-bedrijven om ze te helpen met het operationaliseren van Smart Maintenance-toepassingen. Deze trajecten komen communicatief in de schijnwerpers om alle MKB-bedrijven in de regio te informeren en te inspireren om ook aan de slag te gaan met Smart Maintenance. Cees Hogendoorn van Avans Hogeschool: “Laat de frisse blik van studenten kijken naar de innovatievraagstukken van je bedrijf.” Interesse om te starten met smart industry? Heb je als MKB-bedrijf in Midden- en West-Brabant plannen om te starten met smart industry? Laat het ons vooral weten. We starten met een oriëntatiemeeting en gaan vervolgens samen in op jouw innovatievraagstukken, we bieden ondersteuning en zetten samen een plan van aanpak en een pilot op.

Fieldlab CAMPIONE 2 is een doorontwikkeling vanuit het Smart Industry Fieldlab CAMPIONE. Het is onderdeel van en krijgt subsidie van de Regio Deal.

Fieldlab Campione 2 is mede mogelijk gemaakt door: