Werkbezoek minister Cora van Nieuwenhuizen

Fieldlab CAMINO

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen bezoekt smart industry Fieldlab CAMINO op maandag 22 februari 2021.

FME, World Class Maintenance en Rijkswaterstaat hebben de minister uitgenodigd voor een werkbezoek over de meerwaarde van Smart Maintenance in de Nederlandse infrastructuur.

Politiek In 2019 bracht D66-kamerlid Rutger Schonis een werkbezoek aan Fieldlab Campione:

“Met techniek kunnen we heel veel innoveren. In feite is dat een continu proces. Ik ben samen met FME naar het WCM Fieldlab Campione geweest waar slimme onderhoudstoepassingen worden getest en ontwikkeld. Dit fieldlab is illustratief voor hoe je innovatie in een land met veel weg- en waterbouw en procesindustrie kunt toepassen in onderhoudsvraagstukken.”

Smart maintenance Ook in het onderhoud van de infrastructuur speelt Nederlandse technologie een sleutelrol. En juist daar liggen enorme kansen volgens Schonis: “Slim onderhoud door middel van technologie wordt voor de Nederlandse infrastructuur steeds belangrijker. Ga maar na: negentig procent van onze infrastructuur is na 1945 aangelegd en dat gaat allemaal gemiddeld zo’n veertig tot vijftig jaar mee. Er wacht een bulk aan onderhoud in de nabije toekomst en Rijkswaterstaat is druk bezig met de planning ervan.”

Flatten the (maintenance)curve Met Smart Maintenance wordt het mogelijk om de onderhoudscurve af te vlakken: Flatten the (maintenance)curve: slim onderhoud bij Rijkswaterstaat. Permanent monitoren van infrastructuur bespaart miljarden

Het onderzoeksrapport “De waarde van Smart Maintenance voor de Nederlandse Infrastructuur” is op 22 mei 2018 door Lex Besselink, Voorzitter Bestuur World Class Maintenance, aangeboden aan Agnes Mulder, voorzitter van de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat.